Politika

Selaković na Zejtinliku: Srbi su jedinstveniji nego pre, žrtve nećemo zaboraviti

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2023

-

23:00

Selaković na Zejtinliku: Srbi su jedinstveniji nego pre, žrtve nećemo zaboraviti
Selaković na Zejtinliku: Srbi su jedinstveniji nego pre, žrtve nećemo zaboraviti - Copyright Tanjug/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

veličina teksta

Aa Aa

Došli smo ovde iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, da svojim precima kažemo da je Srbija bolja i da je Srpska bolja, da su Srbi jedinstveniji no što su bili ranije, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković na obeležavanju 105. godišnjice proboja Solunskog fronta.

On je nakon odavanja počasti i polaganja venaca na Srpskom vojničkom groblju Zejtinlik istakao da je ovo groblje rasadnik slobode i pobedničkog duha srpskog naroda i da bi na tom mestu svake godine trebalo da podvučemo crtu i svedemo bilans onoga što smo činili u prethodnih 12 meseci, saopštilo je resorno ministarstvo.

Naglasio je da Srbi ne smeju da zaborave da su 1918. godine pobedili i da su narod pobednika, kao i da su ta pobeda i sloboda plaćene skupom cenom.

Tanjug/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Prema njegovim rečima, Srbi to nisu zaboravili kao što nisu zaboravili one koji su svojim životima platili tu cenu niti će ikada zaboraviti njihovu žrtvu, najveću koju je srpski narod podneo na oltar otadžbine.

Dodao je da se njihova žrtva ne zaboravlja i zahvaljujući predsednicima Srbije i Republike Srpske Aleksandu Vučiću i Miloradu Dodiku i da Srbija i Srpska zajedno neguju kulturu sećanja, pamteći najslavnije, ali i najtužnije datume naše prošlosti.

"Republika Srbija i Republika Srpska su pre nekoliko dana u Nišu, proslavile Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ako to Bog da, dogodine ćemo to raditi u Republici Srpskoj", rekao je Selaković.

Tanjug/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Ministar je rekao da je to onaj dan koji slavimo u spomen na početak proboja Solunskog fronta, kada su zajedno u istim redovima, istim rovovima, Srbi iz predratne Kraljevine Srbije, Kraljevine Crne Gore, stajali zajedno sa svojom braćom, od severne Dalmacije, Like, Korduna, Banije, Bosanske Krajine, Hercegovine, Bosne, Slavonije, Banata, Baranje, Bačke i Srema, iz svih krajeva gde je živeo srpski narod, pa čak i preko okeana. Istakao je da su za Srbiju ginuli i oni koji je nikada u životu nisu videli, jer ona za njih nije bila teritorija već ideja i to ideja slobode i slave, a oni su je pretočili u ideju pobede.

Ministar Selaković odao je počast i položio venac na grob dugogodišnjeg čuvara groblja Đorđa Mihailovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija