Politika

Portparol Stejt departmenta: Naša poruka Beogradu i Prištini je da se uzdrže od nasilja i vrate dijalogu

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

10:56

Portparol Stejt departmenta: Naša poruka Beogradu i Prištini je da se uzdrže od nasilja i vrate dijalogu
Portparol Stejt departmenta - Copyright Tanjug AP/Nathan Howard

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je da je poruka Sjedinjenih Američkih Država za Beograd i Prištinu i dalje da se uzdrže od nasilja i vrate dijalogu uz posredovanje Evropske unije.

On je to rekao na redovnom brifingu za novinare, a na pitanje kakvu poruku Srbima na KiM prenosi to što Stejt department nije uputio poruku saučešća srpskim žrtvama, Miler je rekao da su SAD dosledno izražavali saučešće žrtvama nasilja.

"Mislim da smo prilično dosledno izražavali saučešće žrtvama nasilja u – kako u ovoj situaciji tako i širom sveta, a jedna od poruka koju smo imali za obe strane u ovom sukobu je da se uzdrže od nasilja i povratak dijalogu uz posredovanje EU. To je i dalje naša poruka", rekao je on.

Nakon pucnjave u nedelju u ranim jutarnjim satima u selu Banjska na severu Kosova i Metohije, usledila je akcija specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj su najmanje tri Srbina ubijena, uhapšeno je osmoro ljudi.

Srbija je odredila dan žalosti zbog svih ljudi i svih događaja jer su iz ugla Ustava Srbije svi državljani naše zemlje - i trojica ubijenih Srba i ubijeni kosovski policajac, rekao je za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija