Politika

Selmanaj: Za osnivanje ZSO potrebni hrabri lideri, Kurti to nije

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2023

-

09:25

Selmanaj: Za osnivanje ZSO potrebni hrabri lideri, Kurti to nije
Selmanaj: Za osnivanje ZSO potrebni hrabri lideri, Kurti to nije - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj izjavio je danas da su za osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) potrebni hrabri lideri koje je opisao kao "političke heroje" i predočio da među njima ne vidi premijera privremenih prištinski institucija Aljbina Kurtija.

Prema Selmanajevim rečima, Kurtiju je potreban neprijatelj jer na taj način "opravdava svoje neuspehe".

"Ovo (formiranje ZSO) rade samo hrabri lideri, pravi politički heroji, ljudi koji zaista imaju intelektualnu i patriotsku hrabrost da to urade. Među njima ne vidim Kurtija. On želi da ima neprijatelje da bi opravdao svoje neuspehe. Kada napravi propuste u upravljanju krivi su mu mediji, kada zakaže u obrazovanju ili zdravstvu, kaže se da su krivi sindikati i lekari, kada doživi neuspeh u pravosuđu kaže se da su krive sudije ili Ustavni sud, kada zakaže infrastruktura, Kurti kaže da su krive prethodne vlade, a kada propadne dijalog, on okrivljuje posrednike", rekao je Selmanaj, prenosi portal Reporteri.

On je ocenio da je rečnik koji je nedavno koristio predsednik Francuske Emanuel Makron "najoštriji" koji se može koristi u diplomatiji, jer Makronova izjava, smatra Selmanaj, znači da "Kurti laže i da nije ozbiljan".

"Stalno kritikujemo jednostrane akcije gospodina Kurtija protiv čitavog procesa dijaloga i pristupa Severu (KiM). Kritikujemo i njegov neprimeren diskurs sa našim strateškim saveznicima, posebno sa SAD. Nažalost, nedavno se oglasio i predsednik Makron i rekao da vlada Kosova ili rukovodstvo Kosova ne drže reč, a kada predsednik Makron kaže da 'ne drže reč', to znači da lažu i nisu ozbiljni u ovom procesu", istakao je Selmanaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija