Politika

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM posetila porodicu Radomirović u Prilužju

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

21:01

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM posetila porodicu Radomirović u Prilužju
Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM posetila porodicu Radomirović u Prilužju - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Svetlana Miladinov posetila je višečlanu porodicu Radomirović u Prilužju u Kosovskom Pomoravlju i poručila da će država Srbija, kao i do sada, učiniti sve kako bi život našeg naroda bio što bolji i kvalitetniji.

Ona je podsetila da je stan u kojem živi porodica Radomirović izgrađen podsredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodala da Kancelarija vodi računa o srpskom narodu, ali i o nealbanskom stanovništvu, navodi se na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"U ovom delu KiM ima dosta Roma sa kojima imamo izuzetnu saradnju, oni su i polaznici naših škola, u našem obrazovnom sistemu", istakla je Svetlana Miladinov.

Nakon posete porodici Radomirović, ona je održala sastanak sa predsednikom privremenog organa i sa direktorima škola, gde se razgovaralo o tome šta je potrebno da učini država Srbija kako bi se unapredio obrazovni sistem u ovoj sredini.

Pomoćnica direktora Kancelarije Svetlana Miladinov danas je posetila i Kosovsku Kamenicu gde je sagledala probleme i potrebe socijalno ugroženih porodica u tom delu Kosovskog Pomoravlja.

Ona je posetila i sedmočlanu porodicu Aleksić u Ranilugu koja je dobila pomoć u građevinskom materijalu, a deca laptop, školski pribor i slatkiše.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija