Politika

Konstituisano više skupštinskih odbora u parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2024

-

18:50

Konstituisano više skupštinskih odbora u parlamentu
Konstituisano više skupštinskih odbora u parlamentu - Copyright profimedia, Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije danas je konstituisano više odbora, a jedan od njih je i Odbor za KiM na čijem se čelu nalazi poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Danijela Vujičić, dok je za zamenika predsednika tog odbora izabran poslanik "Mi - glas iz naroda Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić.

Na sednici Odbora za spoljne poslove za predsednika tog odbora je izabrana poslanica "Aleskandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Marina Raguš, a zamenik predsednika odbora je Stefan Krkobabić iz PUPS-a.

Poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Nevena Đurić izabrana je za predsednicu Odbora za kulturu i infomisanje, a za zamenicu predsednika izabrana je poslanica SDPS Sanja Jeftić Branković.

Članovi Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost u smanjenje siromaštva izabrali su poslanika Hadži Milorada Stošića iz poslaničke grupe PUPS za predsednika tog odbora, a za zamenicu predsednika odbora poslanicu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Svetlanu Milijić.

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i u ovom sazivu će voditi Marijan Rističević iz poslaničke grupe PS-NS S- US S, a za zamenika predsednika odbora je izabran Jožef Tobiaš iz SVM-a.

Predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Veroljub Arsić, a za zamenika predsednika izabran je Dušan Bajatović iz SPS-a.

Euronews/Slaven Dimitrić

 

Odbor za zaštitu životne sredine vodiće u ovom sazivu Milimir Vujadinović poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za njegovog zamenika je izabran Marko Mladenović iz iste poslaničke grupe.

Poslanica "Aleskandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Jelena Žarić Kovačević vodiće odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a za zamenicu predsednika odbora je izabrana Milica Nikolić iz iste poslaničke grupe.

Na prvoj sednici odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo za predsednika odbora je izabrana poslanica Bogdana Grifit Koljević iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović", a zamenik predsednika Odbora je Usame Zukorlić, koji inače nije član poslaničke grupe.

Poslovnik propisuje 20 skupštinskih odbora

Formiranje odbora je počelo juče kada je održano više sednica radnih tela, između ostalog i sednica Odbora za evropske integracije koji će voditi Elvira Kovač iz SVM, dok je za njenog zamenika izabran Milan Radin iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Članovi Odbora za zdravlje i porodicu izabrali su poslanika SDPS Muamera Bačevca za predsednika, a za zamenika Nenada Ristovića iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu vodiće Uglješa Mrdić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za zamenika predsednika je izabrana Ana Krstić iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda".

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov i u ovom sazivu je na čelu Administrativnog odbora, a za njegovog zamenika je izabran Branimir Jovanović iz SDPS-a.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu biće Dragan Stanojević iz "Mi - glas iz naroda", a za zamenika predsednika tog odbora izabran je Radovan Tvrdišić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Na prvoj sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova za predsednika tog odbora je izabran Aleksandar Marković poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a za zamenika predsednika Nikola Radosavljević iz iste poslaničke grupe.

Uglješa Marković iz SPS vodiće odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, a njegov zamenik je Tomislav Janković poslanik "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Sandra Božić vodiće odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a na nekoj od narednih sednica biće izabran zamenik predsednika.

Snežana Paunović iz SPS je izabrana za predsednicu odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a zamenik predsednika je Nikola Radosavljević poslanik

"Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Prema Poslovniku ima ukupno 20 skupštinskih odbora.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija