Politika

Dačić se sastao sa Ešton, jedna od glavnih tema dijalog Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2024

-

13:31

Dačić se sastao sa Ešton, jedna od glavnih tema dijalog Beograda i Prištine
Dačić se sastao sa Ešton, jedna od glavnih tema dijalog Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa baronesom Ketrin Ešton, nekadašnjom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, a tokom razgovora, posebna pažnja bila je posvećena pitanjima u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Dačić i Ešton su se saglasili da je nastavak dijaloga jedini put koji će doneti rezultate, navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je ukazao na posvećenost Republike Srbije regionalnoj saradnji, upoznavši istovremeno sagovornicu sa naporima naše strane da se očuva mir i stabilnost. Ešton je izrazila posebno zadovoljstvo povodom prilike da ponovo poseti Beograd i razgovara sa ministrom Dačićem.

Ona je ukazala da Srbija ima ključnu ulogu u regionu i iznela svoje uverenje da je članstvo Republike Srbije u Evropskoj uniji cilj kojem treba težiti.

Obostrano je naglašena važnost daljeg jačanja dijaloga na visokom i najvišem nivou između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija