Politika

Orban i Brnabić potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2021

-

10:30

Orban i Brnabić potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić danas će u Budimpešti potpisati Sporazum o srdačnim odnosima i strateškom partnerstvu između dveju zemalja, a resorni ministri će potpisati tri prateća memoranduma o saradnji u oblastima privrede, poljoprivrede i diplomatskih odnosa.


U sedištu Vlade Mađarske u 11 sati biće održani bilateralni sastanci dvoje premijera i članova dveju vlada, nakon čega će Orban i Brnabićava svečano potpisati Sporazum.

Tanjugu je u Vladi Srbije rečeno da će ovaj akt stvoriti institucionalne okvire za dalje unapređenje odnosa Srbije i Mađarske, kao i realizaciju zajedničckih projekata u mnogim oblastima.

Nakon toga, biće potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva za inovacije i tehnologiju Mađarske i Ministarstva privrede Srbije.

Ministri poljopriivrede Mađarske i Srbije potpisaće Memorandum o razumevanju kojim će biti omogućena saradnja mladih poljopriivrednika dveju zemalja, a na agendi je i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti diplomatskih obuka između Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Premijeri Orban i Brnabićeva održaće nešto posle 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će izneti detalje dvodnevnih sastanaka i ocene posete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija