Politika

Raspisani lokalni izbori u Sevojnu

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

16:26

Raspisani lokalni izbori u Sevojnu
Raspisani lokalni izbori u Sevojnu - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Grada Užica Branislav Mitrović raspisao je danas izbore za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno za 3. april.

Na izborima će se birati 19 odbornika, pravo glasa na današnji dan ima 5.691 građanin Sevojna, a glasaće se na pet izbornih mesta.

Izbore će sprovesti Izborna komisija Gradske opštine Sevojno, a rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku danom stupanja na snagu Odluke o imenovanju Izborne komisije, a sve u skladu sa novim Zakonom o lokalnim izborima, koji je danas stupio na snagu.

"Grad Užice, a samim tim i Gradska opština Sevojno, ima izgrađenu političku i parlamentarnu kulturu i na ovim izborima očekujem uzajamno poštovanje, toleranciju, dostojanstvo i visok stepen pristojnosti, odnosno, sve što od nas očekuju građani Sevojna i Užica”, rekao je Mitrović.

Ovo su treći redovni izbori od 2014. godine od kada postoji Gradska opština Sevojno.

Na birališta 2018. godine je izašlo 3810 građana, što je oko 65 odsto, a predstavnike u sevojničkoj Skupštini u poslednjem sazivu imaju dve odborničke grupe: "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Sevojno - Ivica Dačić SNS, SPS, PUPS, SNP" i "Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno. Za Srbiju."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija