Politika

Hadžiju: Priština ne menja stav o glasanju Srba na izborima 3. aprila

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

14:07

Hadžiju: Priština ne menja stav o glasanju Srba na izborima 3. aprila
Hadžiju: Priština ne menja stav o glasanju Srba na izborima 3. aprila - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde privremenih prištinskih vlasti Albulena Hadžiju izjavila je da se stav Prištine kada je reč o glasanju Srba na KiM na izborima 3. aprila nije promenio i da oni mogu da glasaju poštom ili preko kancelarije za vezu, prenosi Koha ditore.

"To će biti u skladu sa ustavom. Smatramo da je izuzetno važno poštovati Ustav Kosova i zakone koji su na snazi. Kosovski Srbi glasaju poštom ili u kancelariji za vezu. Ne postoji ništa drugo u vezi s tim", rekla je Hadžiju na konferenciji za novinare.

Prištinski list podseća da je međunarodna zajednica predložila da se Srbima na KiM dozvoli da glasaju na opštim izborima u Srbiji zakazanim za 3. april.

To je traženo i pred referendum o ustavnim promenama, održan 16. januara, a Hadžiju je podsetila na Rezoluciju koju je usvojila kosovska skupština protiv održavanja referenduma Srbije na teritoriji KiM.

Građani su mogli da glasaju u mestima u Centralnoj Srbiji, ali su protestovali zbog nemogućnosti pravo glasa na referendumu iskoriste u svojim opštinama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija