Politika

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije najavilo dolazak Lavrova u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

11:36

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije najavilo dolazak Lavrova u Beograd
Sergej Lavrov - Copyright Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom, prenosi RIA Novosti.

Navela je da se očekuje da će teme razgovora biti bilateralna politička i ekonomska saradnja, razmena mišljenja o situaciji u regionu Balkana, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Poseta ruskog ministra najavljena je krajem prošlog meseca, kada je objavljeno da bi Lavrov trebalo da prisustvuje prijemu povodom Dana Rusije, koji će 7. juna organizovati Ruska ambasada u Beogradu.

Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak na godišnjem "GLOBSEC 2022 Forumu" u Bratislavi rekao da se komplikuje situacija oko posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

"Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta i drugo..., videćemo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

"Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest", istakao je Vučić.

"Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja", naveo je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Ruska salata

03.06.2022 13:42

Zbog te Rusije i Putina mi smo ostali najnerazvijeni i siromašni. Lavrov namerno dolazi da ponovo slomi kičmu Srbije i da ne idemo prema civilizaciji. NJET Lavore u Srbiji.

Lavrov

03.06.2022 15:34

Lavor iz Rusije zna da je Srbiji data šansa da ide korakom prema normalnim-civilizovanim svetom i savremenim državama a on opet po koji put brzo dolazi da nas povuče opet prema propaloj Rusiji i ponovo da nas unazadi i ojadi. Ali Rus dolazi verovatno i da plati ruskim špijunima, rusofilima, desničarima da bi bio još veći Ruski uticaj kod nas. Jadna naša Srbija dok sluša Rusiju i Putina.

Srbija