Politika

Orlić preuzeo dužnost predsednika Skupštine Srbije od Dačića

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

16:35

Orlić preuzeo dužnost predsednika Skupštine Srbije od Dačića
Ivica Dačić predao je danas dužnost Vladimiru Orliću - Copyright Tanjug/Narodna skupština Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predao je tu dužnost Vladimiru Orliću, novom predsedniku srpskog parlamenta.

Dačić je čestitao Orliću stupanje na novu, odgovornu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu, saopšteno je iz parlamenta.

On se Orliću zahvalio za zajednički rad u prethodnom sazivu, te izrazio očekivanje da će Orlić i kao predsednik skupštine, iskoristiti bogata iskustva i znanja s ciljem zaštite interesa i ugleda Srbije.

Orlić je juče izabran za predsednika Narodne skupštine.

Takođe, tokom konstitutivne sednice izabrani su i potpredsednici parlamenta, generalni sekretar, članovi skupštinskih odbora i stalnih delegacija.

Podsetimo, javnim glasanjem poslanika odlučeno je da novi predsednik Narodne skupštine Republike Srbije bude dr Vladimir Orlić, kandidat kog je predložila Srpska napredna stranka. Od 230 narodnih poslanika koji su pristupili glasanju "za" je glasalo 154 narodnih poslanika, protiv 76, a uzdržanih nije bilo.

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije nastavljena je juče zborom rukovodstva parlamenta, a kao najveća stranka, Srpska napredna stranka je predložila dugogodišnjeg poslanika Vladimira Orlića za predsednka Skupštine. Raspravu su karakterisala dobacivanja i polemika van teme, uz razmenu optužbi između opozicije i vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija