Politika

Miloš Jovanović izabran za predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2022

-

10:38

Miloš Jovanović izabran za predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Miloš Jovanović iz poslaničke grupe “NADA-Novi DS S-POKS” ubuduće će biti predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, odlučeno je danas na sednici tog odbora.

Za njegovog zamenika izabran je Aleksandar Marković iz Srpske napredne stranke, koji je u prethodnom sazivu bio predsednik ovog tela.

Za izbor Jovanovića glasalo je 16 članova odbora, a za Markovića 15.

Sednicom je do izbora predsednika odbora predsedavao najstariji član odbora Milorad Hadži Stošić iz poslaničke grupe “PUPS - solidarnost i pravda”.

Jovanović je rekao da mu je čast što je vladajuća većina prihvatila da vodi Odbor za odbranu i unutrašnje poslove.

“Ovaj odbor je važan sam po sebi, a nažalost u našoj zemlji s obzirom na geopolitičku situaciju u kojoj se nalazimo dobija još više na značaju, a s obzirom na period koji na očekuje verujem da će biti još značajniji”, rekao je Jovanović.

Dodao je da veruje da će, obzirom na sastav Odbora, svi članovi raditi i sarađivati jako dobro.

Tokom sednice poslanik Borko Puškić iz poslaničke grupe “Srpski pokret Dveri - Patriotski blok” predložio je da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, imajući u vidu situaciji u kakvoj se nalazi Srbija, a naročito KiM i naš narod na tom prostoru, inicira da se vrati redovno služenje vojnog roka.

“To nam je zaista preko potrebno. Treba da se ponosimo jakom vojskom jer je to ekvivalent jake države i sigurnost za naša pokolenja, a pre svega za Srbe na KiM”, rekao je Puškić.

Jovanović je na to rekao da odbori nisu ti koji vode politiku, niti je to njihova funcija, ali da će u okvirima svojih nadležnosti “promovisati neke stvari”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija