Politika

Hil: Srbiji potrebna diversifikacija i nezavisnost od Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

14:05

Hil: Srbiji potrebna diversifikacija i nezavisnost od Rusije
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

 Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil izjavio je danas da je Srbiji potrebna diversifikacija i da se odmakne od Rusije po pitanju nabavke energenata.

Hil je, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi dogovor Srbije i Mađarske o izgradnji naftovoda koji bi omogućio da se Srbija snabdeva "jeftinijom naftom sa Urala priključenjem na naftovod "Družba", što su potvrdile mađarske vlasti, kazao da nije u poziciji da to komentariše, jer ne zna detalje, ali da je Srbiji potrebno da se odmakne od Rusije po pitanju energenata.

"Ne znam da li sam u poziciji da komentarišem, ne znam detalje, ali Srbiji je potrebno da diverzifikuje svoj energetski sistem i da se odmakne u tom pogledu od Srbije. Trenutno se radi mnogo toga da se pomogne Srbiji da se odmakne od Rusije i prestane da bude zavisna od ruskih energenata“, kazao je Hil novinarima na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu gde je govorio na konferenciji "Američka administracija kroz prizmu karijernog diplomate".

Američki ambasador je dodao da su Sjedinjene Američke Države tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Abe

11.10.2022 19:44

Gospodine Hill, Srbija zna šta je njoj potrebno, isto kao što zna da joj gospodine Hill, Vi i Vaše mišljenje nisu potrebni.

Srbija