Politika

Poslanica SNS-a odbacuje optužbe predstavnica opozicije: Vi očekujete od nas da mi verujemo na njihovu reč

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2022

-

18:34

Poslanica SNS-a odbacuje optužbe predstavnica opozicije: Vi očekujete od nas da mi verujemo na njihovu reč
Nevena Đurić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Poslanica Srpske napredne stranke Nevena Ðurić odbacila je  optužbe predstavnica opozicije koje su zbog, kako su one protumačile, seksističkih uvreda zatražile da se poslaniku SNS Daliboru Šćekiću oduzme poslanički mandata, a potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić razreši funkcije.

Naime, poslanica DS Tatjana Manojlović tvrdi da je tokom njenog jučerašnjeg izlaganja Šćekić, kako su joj to preneli drugi poslanici opozicije koji su to videli, imao seksualne aluzije dok je ona govorila.

Božić je, kažu, prokomentarisala da se poslanice opozicije, prolazeći pored klupa gde sede naprednjaci, “nude”.

Nevena Ðurić rekla je novinarima u Skupštini da Sandra Božić ništa loše nije rekla i da se radi o obmanjivanju javnosti.

“Ono što je ona rekla i ono što su preneli mediji je potpuno drugačija priča. Vi s jedne strane imate naslove u medijima, a sa druge strane kada se pogleda snimak potpuno je jasno na šta se njene reči odnose. Sandra Božić je rekla da se poslanice opozicije koje prolaze kroz redove SNS preporučuju da budu članice SNS. Ja ne vidim šta je tu uvreda? I ne znam šta je u njenom obraćanju sporno”, prokomentarisala je ona.

S druge strane, dodala je Ðurić, juče smo prisustvovali “nervnom slomu poslanice Dragane Rakić koja je ničim izazvana prekinula obraćanje Ane Beloice”.

Kada je reč o navodnom aludiranju poslanika Šćekića, Ðurić kaže da apsolutno ne postoji nijedan dokaz da se to dogodilo.

“Da li je neko to negde video i da li je to zabeleženo? Vi očekujete od nas da mi verujemo na njihovu reč. Sa druge strane postoje dokazi i kamera je snimila poslanika Stefana Jovanovića iz Narodne stranke koji je četiri puta opsovao majku šefu poslaničke grupe Milenku Jovanovu”, rekla je Ðurić.

Ona je navela i da su zapravo predstavnici opozicije vređali ranije članice SNS.

“Danas je ovde stajao Željko Veselinović koji je premijerki rekao da je fikus i da želi da je Željko Mitrović zatvori u Zadruzi u četiri zida bez ključa sa jednim obdarenim Afroamerikancem tek puštenim iz zatvora, a Mlađan Ðorđević je nazvao Sandru Božić banderušom koja voli trojku. Eto kakve uvrede oni upućuju na račun poslanica SNS”, rekla je Ðurić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija