Politika

Obuka oficira za navođenje vazduhoplova u jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2022

-

21:45

Obuka oficira za navođenje vazduhoplova u jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja
Obuka oficira za navođenje vazduhoplova u jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja - Copyright Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U jedinicama 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja realizuje se redovna obuka profesionalnog sastava za realizaciju namenskih zadataka u vazduhoplovnoj komunikaciji i kontroli vazdušnog prostora Republike Srbije.


Obuku prolaze starešine na dužnostima oficira za navođenje u četama VOJIN radi održavanja zahtevanog nivoa obučenosti za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni i pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u vanrednim okolnostima.

Vojska Srbije

 

Oficiri za navođenje u realizaciji obuke sarađuju sa posadama lovačke avijacije — za izvršavanje lovačko-presretačkih dejstava, i sa Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore, sa kojom uvežbavaju procedure za pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima iznad teritorije Republike Srbije.

Za realizaciju ovih zadataka neophodna je vrhunska obučenost oficira za navođenje i visok nivo međusobne koordinacije svih učesnika u vazduhoplovnoj komunikaciji, ali i odlična uvežbanost borbenih smena jedinica VOJIN.

Vojska Srbije

 

Izuzetna posvećenost i motivisanost oficira za navođenje, kao i profesionalna saradnja borbenih smena i sadejstvujućih jedinica garant su uspeha na obuci, čijom se realizacijom dodatno unapređuje sposobnost jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija