Politika

Brnabić s ambasadorima Kvinte pri OEBS-u: Srbija posvećena regionalnoj saradnji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2023

-

20:20

Brnabić s ambasadorima Kvinte pri OEBS-u: Srbija posvećena regionalnoj saradnji
Brnabić s ambasadorima Kvinte pri OEBS-u: Srbija posvećena regionalnoj saradnji - Copyright Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u u Beču, koji su u poseti Srbiji u okviru regionalne turneje Zapadnom Balkanu.

Brnabić je zahvalila ambasadorima na poseti i podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i regionalnalnoj saradnji, saopšteno je iz Vlade.

Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Predsednica Vlade naglasila je da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, da zamrznuti konflikt nije rešenje i da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom. 

"Uprkos svim izazovima, nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva stabilnost, mir i nacionalne interese naše zemlje, a za Srbiju je pođednako važno i pitanje bezrezervne zaštite i osiguranje bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji", navela je Brnabić.

Ona je upoznala sagovornike sa trenutnim aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi koje se sprovode kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije i u najboljem interesu građana.

Premijerka je navela da Srbija pridaje veliki značaj promociji tolerancije i nediskriminacije, pitanjima slobode medija i bezbednosti novinara.

Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Brnabić je istakla da Srbija ceni i podržava rad Misije OEBS-a u našoj zemlji, sa kojom ima partnersku saradnju baziranu na međusobnom razumevanju i izrazila očekivanje za nastavak takvih odnosa.

Ambasadori Kvinte su naveli da je Zapadni Balkan izuzetno važan region za OEBS, kao i za vlade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i istakli značaj nastavka postizanja konkretnog napretka u dijalogu sa Prištinom uz podršku EU, i podršku svih pet zemalja.  

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasadori Francuske Kristin Fages, Nemačke Gesa Braeutigam, Italije Stefano Baldi, Velike Britanije Nil Buš i Sjedinjenih Američkih Država Majkl Karpenter. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija