Politika

Jovanović: Nisu nam potrebni stranci za međustranački dijalog

Komentari

Autor: Fonet

10/07/2021

-

12:18

Jovanović: Nisu nam potrebni stranci za međustranački dijalog
Jovanović: Nisu nam potrebni stranci za međustranački dijalog - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, izjavio je da će se najkasnije do početka avgusta stvoriti jasna slika o tome šta će se menjati kada su u pitanju izborni uslovi, kao i šta će još biti predmet diskusije u okviru međustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca.

Jovanović je u Beogradu istakao da neće biti pauze na "koloseku" međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima koji se odvija bez posredovanja predstavnika Evropskog parlamenta.

"Imaćemo sastanak naredne nedelje, barem još dva sastanka do kraja jula meseca a možda i početkom avgusta", najavio je Jovanović, uz podsećanje da je principijelan stav koalicije NADA, koju čine DSS, Pokret za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) i 19 udruženja građana da žele da razgovaraju unutar političke scene Srbije i "da nikakvi stranci nisu za to potrebni".

"Utisak je da ima volje da se nekakvi ne mali pomaci naprave ali neće sad tu biti ništa epohalno, a mislim da će neki predlozi koje smo mi iz opozicije dali, kao nešto što bi trebalo da poboljša demokratičnost izbora i smiri tenzije na političkoj sceni, svakako biti usvojeni", rekao je Jovanović.

Koalicija NADA otpočela je beogradsku kampanju u okviru koje će, prema rečima Jovanovića i člana predsedništa POKS Dušana Radosavljevića, obići sve delove prestonice, a nastaviće se širom Srbije "ulaskom u svako mesto".

Preporuka za vas

Vlast i opozicija za Euronews Srbija različito o međustranačkom dijalogu: Ko je kriv i da li se sve vrti u krug
Evroparlamentarci s predstavnicima vlasti i opozicije: Odgovornost za ishod dijaloga na političkim snagama u Srbiji
Obradović posle međustranačkog dijaloga: Neprecizni planovi medija o predstavljanju opozicije
Stojanović o dijalogu sa evroparlamentarcima: Važno je što će za istim stolom biti vlast i "bojkot opozicija"

Komentari (0)

Srbija