Politika

Brnabić: Državni budžet kao kućni, ne troši se za sve iz budžeta nego i iz kredita

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

17:12

Brnabić: Državni budžet kao kućni, ne troši se za sve iz budžeta nego i iz kredita
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da ne može i ne treba sve da se gradi novcem iz republičkog budzeta, već je u nekim slučajevima novac iz kredita bolje rešenje. 

Brnabić je to rekla reagujući na ocene pojedinih poslanika u skupštini da zajmovima, koji su na dnevnom redu tekućeg skupštinskog zasedanja, Srbija korača u dužničko ropstvo i da bi moglo i da se gradi novcem iz budžeta.

"Republički budžet je kao budžet nekog domaćinstva. Zašto to domaćinstvo ako ima dobre prihode ne bi kupilo stan na kredit, umesto da čeka da skupi sve pare potrebne za kupovinu stana", zapitala je premijerka.

Navela je da se sredstvima iz budžeta gradi kada je to bolje rešenje, kada neki posao ne može da čeka, kada recimo tender za dokumentaciju traje dugo, ali da sve ne može da se gradi novcem iz republičke kase.

Prema njenim rečima, vlast se kritikuje i kada se gradi iz budžeta i kada se ide na tender.

Osvrnula se i na izlaganje poslanice Danijele Grujić iz Poslaničke grupe Pravac Evropa, koja je pitala šta je Ministarstvo prosvete, 40 dana do početka nove školske godine učinilo da školska godina počne bezbedno, kada je prethodna završena naprečac.

"Ne razumem šta hoćete da kažete. Ako kažete da 1. septembra neće biti bezbedno kako je onda bilo bezbedno 1. juna. Zašto nas kritikujete što smo prethodnu školsku godinu prekinuli, ako mislite da je tada bilo bezbedno u školama", rekla je premijerka.

Kazala je da se ovakvim izjavama stvara panika kod roditelja, jer im se tako govori da u školama nije bezbedno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija