Fokus

Hrvat uhapšen zbog ubistva Srbina u Brazilu: Osumnjičen da je žrtvi prišao s leđa i ispalio tri hica pred sinom (4)

Komentari

Autor: RTCG

10/01/2024

-

18:12

Hrvat uhapšen zbog ubistva Srbina u Brazilu: Osumnjičen da je žrtvi prišao s leđa i ispalio tri hica pred sinom (4)
Hrvat uhapšen zbog ubistva Srbina u Brazilu: Osumnjičen da je žrtvi prišao s leđa i ispalio tri hica pred sinom (4) - Copyright Printscreen X/@Santaportal1

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Srbije, blizak škaljarskom klanu, Darko Geisler Nedeljković (43) ubijen je u Brazilu, a zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji navodnog pripadnika škaljarskog klana u Brazilu uhapšen je državljanin Hrvatske D. M. (42). Kako prenose mediji, u pitanju je Darko Malić.

Malić je uhapšen nekoliko sati nakon ubistva u Žardim Kastelu, u Santosu, zbog sumnje da je učestvovao u atentatu, ali i članstva u kriminalnoj organizaciji.

Prema podacima Civilne policije, Malić je jedan od vođa grupe.

Kako su saopštili iz policije, agenti su pretresom kuće u kojoj se Hrvat nalazio pronašli drogu, mobilni telefon, tablet, preciznu vagu, kao i više vizitkarti Malića, ali i ličnu kartu iz Hrvatske, na isto ime. 

Ispituje se koja je njegova uloga bila u zločinu.

Ova stravična likvidacija dogodila se 5. januara u kvartu Embare u Santosu u Brazilu.

Za Nedeljkovićem je ranije bila raspisana poternica zbog ubistva Baranina Andrije Mrdaka 2014. godine. Na društvenim mrežama je objavljen snimak pucnjave u kojoj je stradao Nedeljković. 

Tamošnji mediji navode da je žrtva identifikovana kao 43-godišnji Darko Kovač, te se sumnja da je ubijeni Nedeljković koristio lažni identitet.

Ubistvo se dogodilo u petak uveče u 19.46, u naselju Embare, u trenutku kada je Nedeljsković sišao sa bicikla, na kom se nalazio i njegov četvorogodišnji sin. Napadač mu je prišao s leđa i ispalio hice.

U trenutku likvidacije, napadač je imao masku i rukavice. Zločin su snimile nadzorne kamere, a na snimku se vidi trenutak kada ubica prilazi žrtvi i puca u nju.

Brazilski mediji pišu da je Nedeljković upucan u trenutku kada je sišao sa bicikla, dok mu se dete i dalje nalazilo na biciklu. U trenutku kada je upucan, supruga ubijenog je skočila da zadrži dete kako ne bi palo.

Nedeljeković je bio osumnjičen za ubistvo Baranina Andrije Mrdaka. Zločin se dogodio 25. decembra 2014. godine, ispred kapije zatvora u Spužu.

Kako su mediji pisali, ubica je zapucao u pravcu Mrdaka, naočigled nekoliko osoba koje su takođe došle u posetu. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet