Fokus

Tramp napustio sudnicu tokom suđenja za klevetu Džin I. Kerol

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

19:56

Tramp napustio sudnicu tokom suđenja za klevetu Džin I. Kerol
Tramp napustio sudnicu tokom suđenja za klevetu Džin I. Kerol - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp napustio je sudnicu tokom završnih izlaganja nakon što je advokat kolumnistkinje Džin I. Kerol pozvala porotu da njenoj klijentkinji dodeli namanje 24 miliona dolara odštete zbog "oluje mržnje" koju je Tramp izazvao.

Tramp (77) se nalazi na suđenju po optužbi za klevetu koju je protiv njega podnela Kerol (80), nakon što ju je nazvao lažovom kada ga je 2019. godine javno optužila da ju je silovao 1996. u jednoj prodavnici na Menhetnu, a na osnovu tih optužbi joj je na prethodnom suđenju već dodeljeno pet miliona dolara.

Donald Tramp je napustio sudnicu samo nekoliko minuta nakon što je advokat Roberta Keplan započela završno izlaganje, uz pratnju specijalne službe i nije se vratio za kraj završne reči, preneo je AP.

Odlazak je usledio samo nekoliko minuta nakon što je sudija, bez prisustva porote, zapretio da će poslati Trampovog advokata Alinu Habu u zatvor jer je nastavila da priča kada joj je rekao da je njeno vreme gotovo. Tramp, koji nije morao da prisustvuje postupku građanske parnice, delovao je uznemireno celo jutro, energično odmahujući glavom dok ga je zastupnica Džin Kerol opisivala kao lažova koji je podstakao "mafiju na društvenim medijima" da napadne njenu klijentkinju, piše AP.

"Ovaj slučaj se odnosi na kažnjavanje Donalda Trampa za ono što je uradio i ono što nastavlja da radi. Ovo suđenje ima za cilj da ga natera da prestane", nastavila je Roberta Keplan, uprkos negodovanju bivšeg predsednika.

Keplen je rekla da bi porota trebalo da dodeli 12 miliona dolara za štetu nanetu reputaciji Džin Kerol i još 12 miliona za patnje koje je pretrpela zbog Trampovih napada. Zatim je dodala da je ova "neobično visoka kazna" takođe neophodna "zbog nade da će zaustaviti Donalda Trampa".

Trampu je takođe bilo ograničeno šta sme da kaže na svedočenju, budući da mu je predsedavajući sudija Luis Keplen zabranio da komentariše prethodnu presudu u kojoj se navodi da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol u prodavnici ''Bergdorf Goodman'' i oklevetao je u svojim izjavama iz oktobra 2022.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet