Fokus

Tramp: Bajden odgovoran za invaziju ilegalnih migranata, a ja ću je zaustaviti

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

19:11

Tramp: Bajden odgovoran za invaziju ilegalnih migranata, a ja ću je zaustaviti
Tanjug/AP/Jose Luis Magana - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je danas da je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden odgovoran za "invaziju" ilegalnih migranata u SAD i dodao da je Bajden ukinuo američke granice.

"Ukidanje američkih granica je politika Džoa Bajdena. Masovna migracija miliona ilegalnih stranaca u Sjedinjene Države je plan Džoa Bajdena. Ovo je invazija Džoa Bajdena", napisao je Tramp u autorskom tekstu za Dejli mejl.

Dodao je da su ilegalni migranti, dok je on bio predsednik, "hvatani, zatvarani i deportovani".

"Kada je došao na funkciju, Džo Bajden je namerno poništio svaku uredbu u vezi sa granicom koju sam ja doneo i pokrenuo je najveću graničnu invaziju u američkoj istoriji", naveo je Tramp.

Prema njegovim rečima, "kao direktan rezultat Bajdenove politike", najmanje devet miliona ilegalnih migranata ušlo je u Sjedinjene Američke Države u prethodne tri godine.

"Amerika treba da otpusti Džoa Bajdena kako bi rešila problem na granici. On je stvorio ovu katastrofu. U bilo kom trenutku u protekle tri godine, mogao je da zatvori granicu. Kada budem ponovo izabran, prvog dana ću zatvoriti granicu i zaustaviti invaziju. Mi ćemo započeti proces uklanjanja Bajdenovih ilegalnih stranaca iz naše zemlje", napisao je Tramp u autorskom tekstu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet