Fokus

Predsednik SAD ide na odmor, moguće dve lokacije

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

15:08

Predsednik SAD ide na odmor, moguće dve lokacije
Predsednik SAD ide na odmor, moguće dve lokacije - Copyright Tanjug AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Posle više od šest meseci na funkciji, predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden će otići na odmor i napraviće tradicionalan odlazak iz Vašingtona, u avgustu, kako su to činili i njegovi prethodnici.

Međutim, njegov rad na zakonu o infrastrukturi biće na dnevnom redu u Senatu drugi vikend zaredom, a vrlo verovatno i sledeće nedelje - za to vreme Bajden nije odmakao daleko, već je otišao za vikend u Vilmington, u američkoj državi Delaver, kao što je činio pojedinih vikenda otkako je preuzeo dužnost, preneo je danas AP.

"Svaki predsednik uvek radi, bez obzira na to gde se nalazi", rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki, objasnivši da predsednici nikada zapravo ne mogu da se skroz isključe.

Bajden će jednu od predstojećih nedelja provesti ili u Delaveru, gde poseduje kuće u Vilmingtonu i Rehobot Biču, ili će otići u Kemp Dejvid u američkoj državi Merilend, gde se predsednici odmaraju, dodala je Psaki.

Predsednici SAD nikada nisu potpuno odvojeni od posla, pošto su uz njih bezbednosne telefonske linije i ostala tehnologija, uz grupu pomoćnika i bliskih savetnika koji ih svuda prate.

Bajden svuda putuje sa brojim saradsnicima, tajnom službom, novinarima i pratnji od desetak zatamnjenih vozila.

AP dodaje da, iako je rad predsednika SAD 24/7, predsednici mogu, a to rade često, da zamene sredinu u avgustu i napuste Vašington.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet