Fokus

Bajden nastavlja da koristi TikTok u kampanji: "Moramo da budemo vidljivi kod birača"

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2024

-

21:51

Bajden nastavlja da koristi TikTok u kampanji: "Moramo da budemo vidljivi kod birača"
Bajden nastavlja da koristi TikTok u kampanji: "Moramo da budemo vidljivi kod birača" - Copyright AP Photo/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Iz štaba predizborne kampanje Džozefa Bajdena danas je saopšteno da će aplikacija TikTok i dalje biti korišćena, iako je američki predsednik potpisao zakon kojim bi ova aplikacija bila zabranjena u SAD ukoliko je njeni kineski vlasnici ne otuđe.

"Fragmentirano medijsko okruženje zahteva od nas da budemo prisutni i komuniciramo sa biračima tamo gde se oni nalaze, a to uključuje i onlajn komuniciranje", izjavio je neimenovani zvaničnik Bajdenove kampanje, prenosi Rojters.

Istiakao je se da je TikTok jedna od brojnih aplikacija preko koje se Bajdenova kampanja trudi da njihove poruke "budu vidljive što većem broju birača".

Dodao je da će se primenjivati "poboljšane mere bezbednosti" prilikom korišćenja ove aplikacije.

Odluka Bajdenove kampanje je doneta u trenutku kada je sve veći broj mladih, levo orijentisanih glasača, korisnika ove aplikacije, uznemiren zbog Bajdenove politike prema ratu u Gazi i masovno protestuje na univerzitetima širom zemlje.

Da li će Tiktok biti zabranjen u SAD?

Američki Kongres usvojio je zakon kojim će se zabraniti aplikacija Tiktok u SAD. Kongres traži od kineske kompanije ByteDance", koja je vlasnik Tiktoka, da proda svoj udeo i imovinu u SAD, ili da se, u suprotnom, suoči sa zabranom.

U jeku predizborne kampanje, oba predsednička kandidata, i Bajden i Tramp, nisu bili blagonakloni prema najpopularnijoj društvenoj mreži, što je potpuna retkost oko koje su usaglašeni stavovi dvoji političkih rivala. 

AP Photo/Ted Shaffrey

 

Pa je tako, aktuelni predsednik SAD nedavno podržao zakon koji bi mogao da dovede do zabrane Tiktoka u toj zemlji i dodao da će potpisati predloženi zakon ako ga Kongres usvoji.

U međuvremenu, dvostranačka većina u Predstavničkom domu Kongresa SAD glasala je u korist zakona po kom bi popularna plaforma bila zabranjena u SAD.

Ono što američka administracija zamera kineskoj platformi jeste da kompanija zlouporebljava korisničke podatke građana SAD, te da je Tiktok "produžena obaveštajna ruka" kineske komunističke partije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet