Fokus

Interpol izdao crvenu poternicu za turskom autorkom i njenim sinom, nakon nesreće pobegli u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

14:35

Interpol izdao crvenu poternicu za turskom autorkom i njenim sinom, nakon nesreće pobegli u SAD
Interpol izdao crvenu poternicu za turskom autorkom i njenim sinom, nakon nesreće pobegli u SAD - Copyright Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Interpol je odobrio zahtev Turske da izda crvenu poternicu za spisateljicom i pesnikinjom Ejlem Tok i njenim 17-godišnjim sinom, koji je bio umešan u smrtonosnu saobraćajnu nesreću u Istanbulu, nakon čega su pobegli u SAD, prenela je agencija Anadolia.

Kako se navodi, oni su u SAD otputovali preko Egipta nakon saobraćajne nesreće u martu. Tinejdžer je 1. marta automobilom naleteo i ubio jednu osobu i povredio četiri druge u predgrađu Istanbula, saopštile su vlasti.

Turski mediji objavili su u martu snimke na kojima se vide Tok i njen sin u Njujorku. Turska je podnela zahtev za ekstradiciju američkim vlastima za majku i sina, prenosi "Reuters".

Kancelarija glavnog javnog tužioca u Istanbulu je nastavila istragu o smrti Oguza Murata Adžija. Nekoliko dana nakon nesreće, Tok se izvinila javnosti i poručila da će se ona i njen sin suočiti s pravdom.

Interpolova crvena poternica predstavlja zahtev policiji da locira i privede tražena lica, dok čekaju ekstradiciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet