Fokus

Prioritet Kolumbije je da Otonijela izruči Amerikancima, Predsednik Duke: Ovo je najveći udarac narko dilerima

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2021

-

07:41

Prioritet Kolumbije je da Otonijela izruči Amerikancima, Predsednik Duke: Ovo je najveći udarac narko dilerima
Prioritet Kolumbije je da Otonijela izruči Amerikancima, Predsednik Duke: Ovo je najveći udarac narko dilerima - Copyright Tanjug AP/Colombia Police Press Office via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prioritet Kolumbije je da Americi isporuči uhapšenog vođu narko klana Daira Antonija Usugu (50), poznatog kao Otonijel, izjavio je neimenovani izvor vlade i bezbednosnih snaga Kolumbije.

On se suočava sa ekstradicijom u SAD, a Kolumbija će sarađivati sa američkim vlastima kako bi obezbedila da dođe do izručenja, izjavio je predsednik Ivan Duke, preneo je Rojters.

profimedia/AFP PHOTO /COLOMBIAN ARMY

 

Usuga je optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, a kako je Duke naveo, optužen je i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje dece i vrbovanje maloletnika.

Kolumbija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Otonijelu, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.

Tanjug AP/Colombia Police Press Office via AP

 

"Ovo je najveći udarac narko dilerima u našoj zemlji u ovom veku", poručio je predsednik Duke, uporedivški ga sa padom Pabla Eskobara tokom 90-ih godina prošlog veka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet