Fokus

Zaharova odgovorila Blinkenu: Ako SAD traže agresore, neka počnu od sebe

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2021

-

23:30

Zaharova odgovorila Blinkenu: Ako SAD traže agresore, neka počnu od sebe
Zaharova odgovorila Blinkenu: Ako SAD traže agresore, neka počnu od sebe - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Države treba da počnu od sebe ako su odlučile da traže temlje koje krše međunarodno pravo, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina "agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije".

"Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU", navela je ona, prenosi Sptnjik.

Podsetila je da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente hibridnog rata koji su sprovodile Amerika i zemlje NATO.

Ona je ocenila da je su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

"Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom", zaključila je Zaharova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet