Fokus

Ukida se obezbeđenje za Netanjahuovu porodicu, on tvrdi da im i dalje stižu pretnje

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2021

-

14:52

Ukida se obezbeđenje za Netanjahuovu porodicu, on tvrdi da im i dalje stižu pretnje
Ukida se obezbeđenje za Netanjahuovu porodicu, on tvrdi da im i dalje stižu pretnje - Copyright Tanjug/AP/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski parlamentarni odbor odlučio je danas da se ukine obezbeđenje za ženu i odrasle sinove bivšeg premijera Benjamina Netanjahua, šest meseci nakon što je dugogodišnji lider zemlje sišao sa vlasti.

Kako prenosi agencija AP, odluka, koja stupa na snagu u ponedeljak, doneta je uprkos molbama Netanjahua, koji tvrdi da je njegova porodica stalno izložena pretnjama. U skladu sa standardnim procedurama, obezbeđenje i vozilo sa vozačem se porodici bivšeg premijera daju prvih šest meseci nakon njegovog odlaska sa funkcije.

U januaru je, međutim, na Netanjahuovo insistiranje, ministarski odbor taj limit produžio na godinu dana. Kako se navodi, isti ministarski odbor danas je usvojio preporuku bezbednosne službe Šin Bet da se taj period smanji na šest meseci. U preporuci Šin Beta se navodi da nema neposrednih pretnji za Netanjahuovu ženu ili decu.

"Kada Šin Bet, izraelska policija i Mosad kažu da nema pretnje za porodicu Netanjahu, odluka je laka", napisao je na Tviteru ministar javne bezbednosti Omer Barlev. On je dodao da "računa na Šin Bet i policiju da će, ako postoji takva pretnja, ona biti otkrivena i rešena."

Netanjahu je u video snimku objavljenom na Fejsbuku, kritikovao ovu odluku kao političku, rekavši da njegovoj porodici stalno upućuju pretnje. Pozvao je članove odbora, koji uključuje bezbednosne zvaničnike, da ne "napuste bezbednost njegove žene i dece."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet