Fokus

Rojters: Liban spreman za pomirenje sa zemljama Zaliva

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

22:47

Rojters: Liban spreman za pomirenje sa zemljama Zaliva
Rojters: Liban spreman za pomirenje sa zemljama Zaliva - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Liban će u pismu-odgovoru zalivskim državama, navesti da "neće biti lansirna platforma za aktivnosti koje štete arapskim zemljama", saopštili su Rojtersu danas izvori upoznati sa pismom.

U ovom odgovoru bi trebalo da piše i da Bejrut poštuje rezolucije UN za obezbeđivanje mira i nacionalne stabilnosti Libana i da se vlada i rečima i delovanjem obavezuje da ovu državu vrati tradicionalno neutralnoj regionalnoj spoljnoj politici, dodali su ovi izvori.

Libanski ministar spoljnih poslova dostaviće pismo u subotu na sastanku arapskih ministara u Kuvajtu, kao odgovor na kuvajtski predlog mera za izgradnju poverenja i za okončanje diplomatskog raskola Bejruta sa zalivskim državama, navodi Rojters.

Kuvajtski ministar spoljnih poslova Šeik Ahmed Naser Al-Mohamed Al-Sabah predao je 22. januara libanskim zvaničnicima listu predloga za mere izgradnje poverenja sa naftom bogatim zalivskim državama nakon što su se odnosi između dve strane dramatično pogoršali poslednjih meseci.

To je prva poseta visokog zalivskog zvaničnika Bejrutu otkako je u oktobru izbio diplomatski spor između Libana i Saudijske Arabije i njenih suseda, preneo je ranije AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet