Fokus

U napadu na saudijski aerodrom povređeno 12 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

15:36

U napadu na saudijski aerodrom povređeno 12 osoba
U napadu na saudijski aerodrom povređeno 12 osoba - Copyright profimedia/AFP PHOTO/HO/SPA

veličina teksta

Aa Aa

Dvanaest ljudi je povređeno na saudijskom aerodromu Aba od gelera nastalih u eksploziji drona koji je presrela protivvazdušna odbrana, saopštila je danas koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv jemenskih Huta.

U saopštenju koje je prenela televizija Al Arabija, koalicija je upozorila ljude da u narednih 72 sata u glavnom gradu Jemena, Sani, izbegavaju civilne lokacije koje se koriste u vojne svrhe, prenosi agencija Rojters.

Operacije vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćene su u normalu nakon standardnih bezbednosnih procedura posle presretanja dronova, navela je koalicija u saopštenju koje su preneli državni mediji.

Lakše povrede zadobila su dva državljanina Saudijske Arabije i državljani Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina i Šri Lanke.

Koalicija se bori protiv Huta od početka 2015. godine, nakon što je ta grupa zbacila međunarodno priznatu vladu Jemena sa vlasti u glavnom gradu Sani, podseća britanska agencija.

Huti često bespilotnim letelicama i projektilima gađaju aerodrom Aba, koji se nalazi blizu granice sa Jemenom na jugu Saudijske Arabije, ali i druge delove te zemlje.

Koalicija, takođe, redovno izvodi vazdušne napade na, kako kaže, vojne mete Huta u Jemenu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet