Fokus

Bajden kritikovao Maska i Tviter: "Kupio uticajnu platformu koja širi laži širom sveta"

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2022

-

09:44

Bajden kritikovao Maska i Tviter: "Kupio uticajnu platformu koja širi laži širom sveta"
Bajden kritikovao Maska i Tviter: "Kupio uticajnu platformu koja širi laži širom sveta" - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden je kritikovao Tviter i Ilona Maska i izjavio da je milijarder kupio uticajnu platformu društvene mreže koja "širi laži širom sveta".

"Ilon Mask kontroliše opremu koja širi laži širom sveta. U Americi više nema urednika“, rekao je Bajden u petak tokom akcije demokarta za prikupljanja sredstava u Rozmontu nedaleko od Čikaga, prenosi CNN.

Njegova izjava je usledila nakon vesti da je kompanija Tviter juče otpustila hiljade radnika, 50 odsto svojih zaposlenih u cilju smanjenja troškova, što bi potencijalno mogao da promeni način na koji jedna od najuticajnijih svetskih platformi funkcioniše, samo nedelju dana nakon što ju je kupio Mask.

Ovo preuzimanje su pratili izveštaji o porastu rasističkih komentara i govora mržnje na platformi, a nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je kampanje na Tviteru poslednjih dana, navodi američka televizija.

Portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je novinarima da je Bajden "otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave da preduzimaju korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija", navodi CNN.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet