Fokus

Mask: Moguće da je Tviter davao prednost levičarima tokom izbora u Brazilu

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2022

-

16:53

Mask: Moguće da je Tviter davao prednost levičarima tokom izbora u Brazilu
Mask: Moguće da je Tviter davao prednost levičarima tokom izbora u Brazilu - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je danas da je "moguće" da su zaposleni u Tviteru favorizovali levičarske kandidate tokom nedavnih izbora u Brazilu, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje.

Mask je okončao kupovinu Tvitera 27. oktobra, tri dana pre održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u Brazilu kada je ultra desničarskog kandidata i aktuelnog predsednika Žaira Bolsonara porazio levičar Luiz Inacio Lula da Silva, prenosi Rojters.

„Video sam mnogo zabrinjavajućih objava o nedavnim izborima u Brazilu. Ako su ti tvitovi tačni, moguće je da su zaposleni u Tviteru favorizovali kandidata levice“, napisao je Mask.

Bolsonaro je ranije ove godine ugostio Maska na sastanku u Sao Paulu rekavši tom prilikom da je američki milijarder "dah nade i legenda slobode".

Lula i Bolsonaro su naširoko koristili Tviter tokom svojih predsedničkih kampanja, ali nekim Bolsonarovim saradnicima, kao npr. kandidatu za poslanika u Donjem domu brazilskog Kongresa Nikolasu Fereiri, sud je suspendovo Tviter nalog zbog objava u kojima osporava regularnost izbornih rezultata u drugom krugu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet