Fokus

Lider demokrata u Kongresu SAD: Objekti oboreni iznad Kanade i Aljaske baloni, samo nešto manji od prethodnog

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

16:30

Lider demokrata u Kongresu SAD: Objekti oboreni iznad Kanade i Aljaske baloni, samo nešto manji od prethodnog
Čak Šumer - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer izjavio je danas u intervjuu za televiziju Ej-Bi-Si da američki zvaničnici za nacionalnu bezbednost misle da su objekti koji su oboreni iznad Aljaske i Kanade bili baloni.

Šumer je dodao da su oboreni objekti bili mnogo manji nego balon koji je 4. februara oboren iznad Atlantika blizu obala Južne Karoline, prenosi Rojters.

Pentagon je, po nalogu američkog predsednika Džozefa Bajdena, oborio juče "objekat na velikoj visini" iznad vazdušnog prostora Aljaske, saopštio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kirbi je na brifingu u Beloj kući rekao da je ministarstvo odbrane pratilo objekat na velikoj visini iznad Aljaske u poslednja 24 sata, objavio je CBS njuz. 

Zajednička vazdušna komanda SAD i Kanade (NORAD), oborila je u subotu neidentifikovani objekat u kanadskom vazdušnom prostoru, izjavio je premijer Kanade Džastin Trudo.

 

 

"Naredio sam obaranje neidentifikovanog objekta koji je narušio kanadski vazdušni prostor. NORAD je oborio objekat iznad pokrajine Jukon. Kanadski i američki avioni su poleteli, a američki F22 je uspešno pogodio metu", naveo je Trudo na Tviteru.

Trudo je danas izjavio da timovi traže cilindrični objekat koji je američki borbeni avion oborio iznad pokrajine Jukon, nakon njegovog naređenja, kako bi vojska mogla da ga analizira i otkrije njegovu svrhu.

"Timovi za pronalaženje su na terenu, traže objekt kako bi ga analizirali", rekao je Trudo novinarima pre nego što je otišao na ranije planiran događaj u Jukon, preneo je Rojters.

On je rekao da i dalje mora da se sazna mnogo o objektu.

"Zato je analiza olupine vrlo važna", poručio je Trudo. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

12.02.2023 19:14

Ма какви балони, марсовци их нападају, хоће да угрозе амерички наширко познату "демократију" и људска "права и слободе"... Спрема се бомбардовање Марса и увођења санкција тирнском режиму марсоваца ради постизања мира, те увођење демократије и западних "вредности" на Марс... луде и замлате белосветске... цјели свјет су усмрђели својом психопатијом и лудилом.

Svet