Agrobiznis

Emirati 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza - da li je tržište Bliskog istoka šansa za srpske proizvođače voća i povrća

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2022

-

12:03

Emirati 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza - da li je tržište Bliskog istoka šansa za srpske proizvođače voća i povrća
Emirati 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza - da li je tržište Bliskog istoka šansa za srpske proizvođače voća i povrća - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije su ne samo veliki uvoznici hrane za sopstvene potrebe, pošto 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza, već se smatraju i ulaznim tržištima za izvoz u druge zemlje tog regiona, kažu u Razvojnoj agenciji Srbije.

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj će 12. aprila, u saradnji sa Razvojnom agencijom, organizovati onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća na tržište UAE i Saudijske Arabije.

Tom prilikom biće predstavljen elektronski "Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka - UAE i Saudijska Arabija".

Eksperti iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka će pružiti učesnicima sve aktuelne informacije u vezi sa tržištem hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje, dati korisne savete za dizajn maloprodajnog pakovanja, ali i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća.

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pod nazivom "Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope", koji je usmeren ka pružanju podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U okviru projekta je izrađen i elektronski vodič usmeren ka unapređenju edukacije i informisanosti izvoznika svežeg voća i povrća o tržištu Bliskog istoka. Učešće na vebinaru je besplatno, uz registraciju na linku fao.zoom.us.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis