Biznis vesti

Zoran Ðorđević i ambasador SAD razgovarali o unapređenju saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2022

-

17:37

Zoran Ðorđević i ambasador SAD razgovarali o unapređenju saradnje
Zoran Đorđević i Kristofer Hil - Copyright Tanjug/JP Pošte Srbije/Vuk Branković

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil razgovarao je sa Zoranom Ðorđevićem, v.d. direktora Pošte Srbije, o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u okviru partnerstva sa Američkom poštom i Amazonom.

Ðorđević je rekao da su u fokusu strateških opredeljenja Pošte Srbije odgovori na aktuelne izazove u međunarodnom poštanskom saobraćaju i rastuću e-trgovinu, nove mogućnosti za povezivanje sa najrazvijenijim poštanskim upravama i najistaknutijim igračima na polju elektronske trgovine u globalnim okvirima, kao i nastavak digitalizacije usluga i procesa.

Dodao je da je u tim nastojanjima prioritet na novim partnerstvima i prenošenju primera dobre prakse.

Ambasadoru Hilu predočeni su ostvareni napredak i planovi za optimizaciju i dodatnu automatizaciju poslovnih procesa, razvoj elektronskih oblika poštanskog saobraćaja, implementaciju ekološki održivih rešenja, osavremenjavanje postojećih i uvođenje novih usluga, paralelno sa poboljšanjem postojećih. Na sastanku je zaključeno da postoje široke mogućnosti za razmenu iskustava i povezivanje, i to jačanjem direktnih veza između nacionalnih poštanskih operatora Srbije i SAD, kojim će se adekvatno pratiti rast i širenje privredne razmene.

Takođe, u okviru filatelističke produkcije Pošte Srbije dogovoren je nastavak filatelističke i kulturne saradnje, u kojoj će aktivan doprinos pružiti Ambasada SAD u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis