Biznis vesti

MTS četvrti put proglašen za najbolju mobilnu mrežu Srbiji, Lučić: Korisnici su za nas na prvom mestu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2022

-

11:31

MTS četvrti put proglašen za najbolju mobilnu mrežu  Srbiji, Lučić: Korisnici su za nas na prvom mestu
MTS majbolja mobilna mreža - Copyright MTS Promo

veličina teksta

Aa Aa

MTS je četvrtu godinu zaredom proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji na uporednom testiranju kvaliteta usluga koje pružaju mobilni operatori, a koju sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). MTS je ostvario najbolji ukupni rezultat u vrednosti od 88,70 (od mogućih 100) poena, čime je ne samo ostavio za sobom konkurenciju, već nadmašio i svoj prošlogodišnji rezultat.

"Milioni naših korisnika su naša najveća inspiracija i ovu nagradu želimo da podelimo sa njima. Naša posvećenost da im pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu, ono je što MTS mrežu drži na vodećoj poziciji već četvrtu godinu uzastopno. Namera nam je da i ubuduće opravdavamo njihovo poverenje, jer su korisnici za nas broj 1", izjavio je tim povodom Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju infrastrukture i konstantnom unapređenju kvaliteta usluga u svim kategorijama, MTS već godinama potvrđuje svoju poziciju najbolje mreže kako po merenjima RATEL-a, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, tako i prema rezultatima ispitivanja eminentnih stranih kompanija.

Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža tokom septembra, oktobra i novembra 2022. godine testirane su: govorna usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu). Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje Web browsing-a, usluge prenosa podataka malog fajla, YouTube i WhatsApp poruka.

Testovi su, u skladu sa primenjenom metodologijom, sprovedeni u različitim kategorijama koju čine testiranja u gradovima (velikim, srednjim i malim), na putevima (auto-putevi, glavni i ruralni) i u komplementarnim zonama (železnički koridori i Hot-spot-ovi).

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis