Region

Dodik: Putin potvrdio da nema saglasnosti za imenovanje Šmita u Savetu bezbednosti UN

Komentari

Autor: Fonet

04/12/2021

-

14:21

Dodik: Putin potvrdio da nema saglasnosti za imenovanje Šmita u Savetu bezbednosti UN
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Copyright AP/Alexei Nikolsky

veličina teksta

Aa Aa

Rusija želi da se očuva Dejtonski sporazum i smatra da domaći akteri treba da rešavaju sva sporna pitanja, a ne da to neko radi sa strane, nije za avanturizam i podržaće sve što je u skladu sa međunarodnim pravom, izjavio je danas član Predsedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je na konferenciji za medije u Banjalici istakao da je zadovoljan kvalitetom sastanaka koje je imao u Moskvi, a pre svega onog sa Putinom.

"Razgovarali smo skoro sat vremena i pričali smo o ekonomiji i o ceni struje, a najviše vremena smo potrošili na politička pitanja", kazao je Dodik, dodavši da je predsedniku Rusije preneo kako je došlo do skrnavljenja Dejtonskog sporazuma i da sada sva krivica pokušava da se svali na Republiku Srpsku.

Nema podrške Kristijanu Šmitu

"Impresioniralo me koliko je Putin upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Kristijana Šmita u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer Rusija nema nameru da se meša u Bosnu i Hercegovinu, kako to čine neki drugi putem specijalnih izlasnika", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će Republika Srpska nastaviti da radi na povlačenju nadležnosti i da će već naredne sedmice Kolegijum Narodne skupštine doneti odluku o održavanju posebne sednice s dnevnim redom koji smo ranije predložili, zaključio je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa