Region

Cvijanović: Odluke PIK neće pomoći da se reši bilo koji problem u BiH, već samo dijalog i dogovor

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

08:17

Cvijanović: Odluke PIK neće pomoći da se reši bilo koji problem u BiH, već samo dijalog i dogovor
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da nikakva odluka Saveta za implemetnaciju mira (PIK) neće pomoći da se reši bilo koji problem u BiH, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje Srne da prokomentariše vanredno zasedanje PIK-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanović je rekla da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rešenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju, prema njenim rečima, "kako će ponovo na ovaj ili onaj način delovati umjesto domaćih institucija".

"Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar", rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče sedam zakona, dva nacrta i jednu odluku, među kojima je i Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savetu Republike Srpske, koji je upućen u javnu raspravu.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za primenu mira (UO PIK) pozvali su sa vanredne sednice Republiku Srpsku da odustane od ovih, kako oni smatraju, neustavnih poteza. Oni su ocenili da je to pokušaj entiteta da jednostrano preuzme ustavne odgovornosti države.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa