Region

Viši sud u Podgorici izdao naredbu za raspisivanje poternice za Zvicerom, Milovićem i još četiri osobe

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

16:45

Viši sud u Podgorici izdao naredbu za raspisivanje poternice za Zvicerom, Milovićem i još četiri osobe
Viši sud u Podgorici izdao naredbu za raspisivanje poternice za Zvicerom, Milovićem i još četiri osobe - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Podgorici izdao je naredbu za raspisivanje poternice za osumnjičenim vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, policijskim službenikom Ljubom Milovićem i još četiri osobe u vezi sa predmetom poznatom kao "Skaj".

Naredba za raspisivanje poternice izdata je i za Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem, potvrđeno je iz Višeg suda portalu RTCG.

Rešenje o određivanju pritvora okrivljenima, doneto je 20. jula.

Nalog za izdavanje poternice za šestoricom je došao nakon hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petra Lazovića, 18. jula, zbog sumnje da je počinio krivična dela "stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Za ista ta dela tereti se i policijski službenik Ljubo Milović.

Od osam osoba koje su obuhvaćene istragom šest se vode kao lica koja su nedostupna nadležnim organima Crne Gore i koja se nalaze u bekstvu.

Reč je o Radoju Zviceru, Dušku Roganoviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću i Milanu Vujotiću.

Evropol je ranije u svojim dokumentima izrazio sumnju da se Lazović dovodi u vezu sa "kavačkim klanom" i da je radio za Radoja Zvicera, osumnjičenog vođu te kriminalne organizacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa