Region

Sud BiH vratio optužnicu protiv Dodika i Lukića na doradu

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2023

-

12:46

Sud BiH vratio optužnicu protiv Dodika i Lukića na doradu
Sud BiH vratio optužnicu protiv Dodika i Lukića na doradu - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja, Prinskrin/Youtube/RTRS vijesti

veličina teksta

Aa Aa

Sud Bosne i Hercegovine vratio je Tužilaštvu BiH na doradu optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića jer Tužilaštvo nije preciziralo koje je krivično delo počinjeno, kao i kakva je veza između onoga za šta se tereti Dodik i onoga za šta se tereti Lukić, prenosi portal Nezavisne.

"Obzirom da je osumnjičenima stavljen oblik odgovornosti – saizvršilaštvo. Potrebno je isto u činjeničnom opisu predmetne optužnice i navesti odnosno opisati, posebno u odnosu na drugoosumnjičenog u uzročnoposledičnoj vezi sa radnjama prvoosumnjičenog", navedeno je između ostalog u odluci Suda BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH.

Dodik: Nesređeno stanje u Tužilaštvu i Sudu BiH, tužilac neodgovoran

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da slanje na doradu optužnice protiv v.d direktora Službenog glasnika Miloša Lukića i njega pokazuje koliko je nesređeno stanje u Tužilaštvu i Sudu BiH i poručio da bi tužilac trebalo da bude pozvan na odgovornost.

On je na konferenciji za novinare naveo je da je tužilac "očigledno neodgovoran", prenosi RTRS.
"Zar nije to dovoljno da neko pozove na odgovornost tužioca", upitao je Dodik i istakao da je većina tužilaca odbila da radi na ovom slučaju.

Dodao je i da "sve govori o tome da je ovo snažno pakovanje".

Prethodno je na istoj konferenciji za novinare srpski član Predsedništva Željka Cvijanović izjavila da to što je sud Bosne i Hercegovine vratio Tužilaštvu BiH na doradu optužnicu protiv Dodika i Lukića, govori o kredibilitetu Suda i Tužilaštva BiH, kao i da je optužnica klasičan politički progon neistomišljenika.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa