Evropa

Ubili jednog jazavca, šest risova i tri vuka: Policija istražuje najveći slučaj krivolova u istoriji Finske

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

20:09

Ubili jednog jazavca, šest risova i tri vuka: Policija istražuje najveći slučaj krivolova u istoriji Finske
Ubili jednog jazavca, šest risova i tri vuka: Policija istražuje najveći slučaj krivolova u istoriji Finske - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Finska policija istražuje organizovani krivolov u toj zemlji, nakon što su istražni službenici saopštili da su suočeni sa potencijalno najvećeim slučajem krivolova u istoriji Finske.

Policija je saopštila da je 34 ljudi osumnjičeno za zločine krivolova u protekloih nekoliko godina, i da je većina osumnjičenih iz severnog regiona Savo, prenosi finski portal YLE.

Među krivičnim delima koja se istražuju su teška krivična dela krivolova i prikrivanje divljači ubijene tokom krivolova.

Policija sumnja da su krivolovci ubili najmanje jednog jazavca, šest risova, tri vuka, uključujući jednog vuka po imenu Una kojeg je nadgledao finski Institut za prirodne resurse, kao i niz zaštićenih vrsta ptica, uključujući labudove i jastrebove.

"Veliki je raspon vrsta koje su ubijene u krivolovu", saopštila je inspektorka Rina Borg, dodajući da su osumnjičeni bili motivisani nedostatkom dozvola za lov, brigom za domaće životinje i kućne ljubimce i opštim nezadovoljstvom kako finske vlasti upravljaju populacijom divljih životinja.

Preliminarna istraga, međutim, nije otkrila nikakve dokaze da su osumnjičeni krivolovci bili motivisani finansijskom dobiti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa