Evropa

Putin, prvi put posle napada u Moskvi: Platiće svako ko stoji iza leđa terorista

Komentari

Autor: Tanjug/Sputnik

23/03/2024

-

13:56

Putin, prvi put posle napada u Moskvi: Platiće svako ko stoji iza leđa terorista
Putin, prvi put posle napada u Moskvi: Platiće svako ko stoji iza leđa terorista - Copyright Tanjug AP/Alexander Avilov, Mikhail Metzel, Sputnik, Vitaly Smolnikov

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se javnosti povodom terorističkog napada u Moskvi rekavši da će Rusija kazniti sve odgovorne za smrt civila. Takođe je rekao i da je su u Rusiji uvedene antiterorističke mere.

"Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu", rekao je Putin.

"Teroristi će se suočiti sa odmazdom", rekao je ruski predsednik, prenosi RIA Novosti.

Ruski predsednik je rekao da su zločinci koji su izvršili teroristički napad u Krokusu kod Moskve došli da hladnokrvno ubijaju, da pucaju u ljude iz neposredne blizine, kao što su to nekada činili nacisti.

Najvažnije je sprečiti nove zloćine

"Zločinci su hladnokrvno i smišljeno krenuli da ubijaju, da pucaju na naše građane, našu decu, kao što su to nekada činili nacisti kada su vršili masakre na okupiranim teritorijama. Planirali su da prirede egzekuciju, krvavi čin zastrašivanja", rekao je Putin.

Putin je istakao da su sva četvorica terorista, koja su učestvovala u napadu u Moskvi, uhapšena. Takođe, uvedene su i dodatne antiterorističke i antidiverzione mere u Podmoskovlju i u drugim regionima Ruske Federacije.

"Najvažnije je sada da ne damo svima onima koji su odgovorni za ovaj zločin, da naprave dodatne zločine. Žrtve terorističkog napada su bili naši sunarodnici, između ostalog, deca, žene i omladina. Izražavam svima iskreno saučešće, svima koji su izgubili svoje bliske", kazao je.

"Ovo nije prvi put da Rusija prolazi kroz teške izazove, međutim, ona je uvek izlazila još jača. Tako će biti i sada", rekao je Putin i dodao da teroriste čeka nezavidna sudbina – odmazda i zaborav.

Ruski predsednik je objavio i da će 24. mart u Rusiji biti proglađen dan žalosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa