Evropa

Papa Franja: Nasilje nad ženama je "skoro satansko"

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2021

-

22:44

Papa Franja: Nasilje nad ženama je "skoro satansko"
Tanjug/AP/Costas Baltas - Copyright Tanjug/AP/Costas Baltas

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja osudio je nasilje nad ženama i ocenio da se muškarci koji vrše takvo nasilje bave nečim što je "skoro satansko".

Papa je, tokom razgovora sa tri žene i jednim muškarcem za italijansku mrežu TG5, rekao da je "veoma visok" broj žena koja su pretučene i zlostavljane u svojim domovima.

"Problem je što je, za mene, to skoro satansko jer se iskorišćava osoba koja ne može da se brani, koja može samo da pokuša da zaustavi udarac. To je ponižavajuće. Veoma ponižavajuće", rekao je papa odgovarajući na pitanje jedne žene, žrtve porodičnog nasilja, prenosi Rojters.

Papa je rekao da žene koje su pretučene i zlostavljane nisu izgubile svoje dostojanstvo.

"Vidim dostojanstvo u tebi jer da nemaš dostojanstva, ne bi bila ovde", rekao je papa obraćajući se ženi koja je bila žrtva porodičnog nasilja.

Papa je tokom razgovora slušao i beskućnicu kako priča o životu na ulici i muškarcu koji pokušava da stane na noge nakon 25 godina provedenih u zatvoru, prenosi Rojters.

Od početka pandemije pre skoro dve godine, papa Franja je nekoliko puta govorio protiv nasilja u porodici, koje se povećalo u mnogim zemljama otkako su uvedene restriktivne mere zaključavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa