Evropa

Voditelj Geri Lineker se nakon kontroverzi vraća na male ekrane: BBC ukinuo suspenziju legendi sportskog programa

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2023

-

12:53

Voditelj Geri Lineker se nakon kontroverzi vraća na male ekrane: BBC ukinuo suspenziju legendi sportskog programa
Geri Lineker - Copyright Tanjug AP/James Manning/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski javni radio-televizijski servis BBC ukinuo je suspenziju legendi sportskog programa Geriju Linekeru koji je bio udaljen s posla jer je u tvitu kritikovao imigrantsku politiku Britanije.

Britanski javni servis saopštio je da će se Lineker vratiti svojim obavezama, dok će BBC razmotriti način na koji njegovi prezenteri koriste društvene mreže.

Generalni direktor BBC Tim Dejvi rekao je da je Lineker pristao da poštuje uputstva javnog servisa kada je reč o objavama na društvenim mrežama, dok ne bude završena revizija pravila javnog servisa.

Lineker je kritikovao novu imigracionu politiku vlade na Tviteru, nakon čega je uspedila njegova suspenzija.

 

 

"Nema velikog priliva. Primamo mnogo manje izbeglica neko druge veće evropske zemlje. Reč je o neizrecivo surovoj politici prema najranjivijima, uz korišćenje jezika koji se mnogo ne razlikuje od Nemačke iz tridesetih. A onda kažu da ja preterujem?!“, tvitovao je nekadašnji fudbaler Lestera, koji već mesecima pruža pomoć izbeglicama iz Ukrajine.

Kultni program "Meč dana“ od petka, 10. marta emitovan je bez komentara, jer su uz Linekera stale kolege i sportski analitičari.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa