Poznati

Zvezda serije "Bekstvo iz zatvora" objavio da mu je dijagnostikovan autizam

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2021

-

09:34

Zvezda serije "Bekstvo iz zatvora" objavio da mu je dijagnostikovan autizam
Ventvort Miler - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda serije "Bekstvo iz zatvora", Ventvort Miler (49), objavio je na društvenoj mreži da mu je dijagnostikovan autizam.

Miler je naveo da je poput mnogih tokom karantina nailazio na razne "neočekivane poklone", koje bi mu priredio život u pandemiji.

"Ove jeseni će se navršiti godina, od kada sam dobio neformalnu dijagnozu autizma. Usledila je formalna dijagnoza. Sve je to bio dug proces. Nisam petogodišnjak, već sredovečni čovek i shvatam da je privilegija što sam došao do dijagnoze", napisao je, između ostalog, Miler.

Ventvort je priznao i da je dijagnoza za njega bila "šok, ali ne i iznenađenje".

"... Ne znam mnogo o autizmu, a mnogo je toga o čemu bi trebalo da se sazna. Trenutno, kao da moje razumevanje evoluira i da preispitujem pet decenija stečenog iskustva kroz novu prizmu... Biće potrebno vreme, a do tada ne želim odjednom da budem glasan, samo da podignem ruku i kažem: `Ovde sam`...", napisao je Miler i preporučio pratiocima profile na kojima mogu saznati, ako žele, više o autizmu.

Glumac je potom zaključio da ne bude shvaćen da želi nešto da promeni. Naprotiv.

"To je ono što sam. Sve što sam postigao i artikulisao. I želim da kažem hvala svima koji su mi svesno ili nesvesno tokom godina davali taj delić milosti i prostora, omogućili mi da se krećem svetom na način koji je delovalo da ima smisla, bilo za mene bilo za njih", objavila je zvezda hit serije "Bekstvo iz zatvora".

Njegova objava je samo za dva dana, od objavljivanja, prikupila više od 100 hiljada lajkova i više hiljada komentara podrške.

Komentari (0)

Magazin