Poznati

Glamur se vratio na crveni tepih: Najlepše odevne kombinacije sa dodele "Zlatnih globusa"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

09/01/2024

-

22:30

Glamur se vratio na crveni tepih: Najlepše odevne kombinacije sa dodele "Zlatnih globusa"
Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision - Copyright Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

veličina teksta

Aa Aa

Posle neuspešne prošlogodišnje sezone filmskih premijera, koje je ugrozio štrajk holivudskih glumaca i scenarista, 2024. godina imala je blistav početak zahvaljujući dodeli "Zlatnih globusa", na kojoj se pojavio veliki broj zvezda.

Ceremonija koja prethodi dodeli Oskara i predviđa koja bi ostvarenja trebalo da dominiraju na dodeli najprestižnijih filmskih priznanja, takođe najavljuje i modne trendove za godinu, što je i ovog puta bilo vidljivo na crvenom tepihu.

Predstavljamo vam neke od najboljih modnih kombinacija ovogodišnje svečanosti:

Tejlor Svift ("Guči")

Tejlor Svift, kantautorka koja je ponela prestižno priznanje Ličnosti godine prema izboru magazina "Tajm", pojavila se na dodeli "Zlatnih globusa" u limeta-zelenoj metalik haljini krojenoj u modnoj kući "Guči" (Gucci) baš po njenoj meri.

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Pevačica je nominovana za najveći uspeh na bioskopskim blagajnama, zahvaljujući njenom koncertnom filmu "Taylor Swift: The Eras Tour", ali je nagradu "izgubila" od popularne "Barbi".

Rejčel Brosnan ("Serđo Hadson")

Rejčel Brosnan nominovana je za najbolju žensku ulogu za poslednju sezonu serije "The Marvelous Mrs. Maisel", a opredelila se za crvenu haljinu čiji dizajn potpisuje Serđo Hadson. 

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Haljina je krojena baš po njenoj meri, a ukrašena je i ručno pravljenim svilenim dugmićima. 

Glumica je takođe nosila Svarovski kristale i "Džimi Ču" (Jimmy Choo) sandale na platformu.

Margo Robi ("Đorđo Armani Prive")

Stilista glumice Margo Robi sarađivao je sa Đorđom Armanijem, koji potpisuje glamuroznu ružičastu haljinu inspirisanu modelom Barbike iz 1977. poznatom kao "SuperStar Barbie".

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Izgled je upotpunjen "Loren Švarc" nakitom sa belim i ružičastim dijamantima vrednim više od tri miliona dolara, kao i satenskim cipelama "Manolo Blanik" (Manolo Blahnik).

Nataša Lione ("Skjapareli")

Kreativni direktor modne kuće "Skjapareli" (Schiaparelli) Danijel Rouzberi obukao je čak tri zvezde na dodeli Zlatnih globusa, a jedna od njih je zvezda serije "Poker Face" Nataša Lione. 

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Ona je nosila haljinu sa resama iz kolekcije Proleće 2023.

Rozamund Pajk ("Dior Haute Couture")

Rozamund Pajk, koja je nominovana za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu "Saltburn" opredelila se za crnu boju i neobični veo s potpisom Marije Gracije Čiuri iz kuće "Dior Haute Couture".

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Ona je takođe nosila nakit još jednog čuvenog francuskog brenda "Maison Boucheron".

Džulijan Mur ("Botega Veneta")

Džulijan Mur nominovana je za najbolju žensku ulogu ("Maj decembar"), a prošetala je crvenim tepihom u crvenoj vunenoj haljini kuće "Botega Veneta" .

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Nosila je i "Cartier" zlatni nakit sa dijamantima.

Dženifer Lopez ("Nicole + Felicia Couture")

Jedna od najlepših haljina večeri je i bajkovita ružičasta kreacija sestara dizajnerki Nikol i Felisije Čang, koju je nosila pevačica i glumica Dženiferl Lopez.

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Poput Rozamund Pajk, Lopez se opredelila za nakit "Maison Boucheron", uključujući i prsten u obliku kolibrija, koji nagoveštava njenu novu, još neobjavljenu pesmu "Hummingbird" sa novog albuma "This Is Me". 

Andra Dej ("Dordž Čakra")

Voditeljka Andra Dej nosial je elegantnu crnu haljinu s potpisom Džordža Čakre, sa asimetričnim porubom. 

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Izgled je upotpunila nakitom "Fred Lajton".

Timoti Šalame ("Selin")

Prema mišljenju mnogih, jedan od najbolje obučenih muškaraca mlađe generacije Timoti Šalame ponovo je privukao pažnju na crvenom tepihu svetlucavim sakoom u crnoj boji modne kuće "Selin" ("Celine").

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Takođe je akcentovao svoj dugi vrat ogrlicom od keramike i dijamanata kuće "Cartier", kao i njihovim satom iz kolekcije "Clash".

Hanter Šafer ("Prada")

Nežna, lepršava haljina kuće "Prada" od svilenog gazara koju je nosila glumica i voditeljka Hanter Šafer obezbedila je fotografima "Zlatnih globusa" neke od najboljih slika sa crvenog tepiha. 

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Šafer je uz nju nosila i zlatnu torbicu i ružičaste kožne cipele s visokom potpeticom istog brenda.

Keri Maligen ("Skjapareli")

Danijel Rozberi iz "Skjaparelija" poznat je po korsetima, a jedan od njih nosila je i glumica Keri Maligen. 

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision

 

Zvezda filma "Maestro", koja je bila nominovana za najbolju žensku ulogu, nosila je i dijamantski nakit "Bulgari" i "Manolo Blanik" cipele od crnog satena.

Rajan Gosling ("Guči")

Tanjug AP/Chris Pizzello

 

Popularna filmska zvezda, koji je briljirao u ulozi Kena u filmu "Barbi" Grete Gervig, nije nosio jarke boje, kao njegova koleginica Margo Robi, nego se opredelio za jednostavno, ali efektno "Guči" odelo sa belim porubima.

Komentari (0)

Magazin