Poznati

Princ Hari dobio priznanje kao "Živa legenda avijacije" za zasluge britanskoj vojsci

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

18:39

Princ Hari dobio priznanje kao "Živa legenda avijacije" za zasluge britanskoj vojsci
Tanjug/AP/John Stillwell - Copyright Tanjug/AP/John Stillwell

veličina teksta

Aa Aa

Britanskom princu Hariju je, na ceremoniji u Los Anđelesu, uručena nagrada "Žive legende avijacije" za zasluge vojsci Velike Britanije, zbog napora koji je uložio kao veteran i pilot.

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, koji je služio vojsku 10 godina, i dogurao do čina kapetana, osnovao je "Inviktus Gejms", sportski događaj za ranjena vojna lica i veterane, opisan je na zvaničnoj veb stranici nagrade kao "humanitarac, vojni veteran, zagovornik mentalnog zdravlja i zaštite životne sredine", prenosi "Skaj njuz".

"Posvetio je svoj život unapređenju stvari prema kojima oseća strast i koje donose trajne promene za ljude i mesta", navodi se na veb stranici. 

Britanski princ završio je dve misije u Avganistanu kao vezista i pilot helikoptera Apač i leteo je u brojnim misijama u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji.

Domaćin na dodeli nagrada bio je glumac Džon Travolta, dok su na ceremoniji pored Harija, priznanje primili i pilot američke mornarice Fred Džordž, bivši svetski rekorder u brzini, Stivo Hinton i verenica Džefa Bezosa, Loren Sančez.

Iako se očekivalo da će događaju prisustvovati i supruga princa Harija, prisustvo Megan Markl je izostalo jer se, kako prenosi "Skaj njuz".

Ranije u petak, princ Hari je odustao od tužbe za klevetu protiv izdavača lista "Meil on sandej", Asošijeted Njuspejper Limiteda zbog članka iz februara 2022. godine u kojem se tvrdilo da je ponudio da plati policijsku zaštitu tek nakon pokretanja postupka protiv britanske vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin