Poznati

Meso, voće, povrće: Hulio Iglesijas priveden na aerodromu u Dominikanskoj Republici, u koferima imao 42 kilograma hrane

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2024

-

19:17

Meso, voće, povrće: Hulio Iglesijas priveden na aerodromu u Dominikanskoj Republici, u koferima imao 42 kilograma hrane
Meso, voće, povrće: Hulio Iglesijas priveden na aerodromu u Dominikanskoj Republici, u koferima imao 42 kilograma hrane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni španski pevač Hulio Iglesijas nakratko je priveden ove nedelje na aerodromu Punta Kana u Dominikanskoj Republici jer je nosio ogromnu količinu hrane u svojim koferima. 

Prema pisanju španskih medija, Iglesijas je uhapšen sa 42 kilograma raznih vrsta voća i povrća i mesa u svom prtljagu, od jagoda, trešanja, paradajza, spanaća, zelene salate i pečuraka. 

Španska La Vanguardia izveštava da 80-godišnji pevač redovno putuje sa obilnim količinama hrane u svom prtljagu, prenosi Euronews.

Kako se saznaje, on je sleteo u glavni grad Dominikane 10. januara nakon što je doleteo sa Bahama. Oduzeto mu je nekoliko kilograma hrane, a pevač je samo nakratko priveden, mada je po zakonu mogao i duže da bude zadržan kako nosi toliko proizvoda. 

Kako piše dominikanski list Listin Diario koji se poziva na Ministarstvo poljoprivrede, odluka je doneta kako bi se izbeglo bilo kakvo širenje parazita iz inostranstva koje bi moglo da naškodi lokalnim usevama.

"Ne radi se o njemu ili bilo kome posebno, to je slučaj sa svima", rekao je dominikanski ministar poljoprivrede Limbert Kruz. 

Ove inspekcije su intenzivirane od povremenog pojavljivanja parazitske sredozemne muve, čije je prisustvo otkriveno upravo u Punta Kani, piše dominikanski dnevnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin