Poznati

Alanis Moriset: Imala sam tri puta postporođajnu depresiju i sa svakim detetom je bivalo gore

Komentari

Autor: Tanjug/Today

22/08/2021

-

08:00

Alanis Moriset: Imala sam tri puta postporođajnu depresiju i sa svakim detetom je bivalo gore
Alanis Moriset: Imala sam tri puta postporođajnu depresiju i sa svakim detetom je bivalo gore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na muzičku scenu se u velikom stilu vratila kantautorka Alanis Moriset, muzička zvezda koja je harala scenama devedesetih, pošto je prošle godine i to osam godina od poslednjeg studijskog albuma, objavila deveti album pod nazivom “Such Pretty Forks In The Road”.

"Novi album je hronika mojih poslednjih nekoliko godina. Bilo da se radi o trenutnoj fazi u kojoj se nalazi feministički pokret, izazovima nakon porođaja, majčinstvu, mentalnom zdravlju, braku, duhovnosti, osećaju iskorišćenosti, iskušenjima, sramoti, između ostalih tema. Možda su ovo moje najogoljenije pesme u kojima sam pokazala moju najranjiviju sebe", reči čak sedmostruke dobitnice nagrade "Gremi" koje je nedavno preneo Tanjug.

Alanis je ovih dana za Today govorila o roditeljstvu i kako je tek sada, pošto je pre dve godine dobila treće dete, počela da se oseća kao da je konačno ponovo u sopstvenoj koži.

"Imala sam postporođajnu depresiju posle svakog porođaja i sa svakim detetom je bivalo gore. Srećna sam što sada konačno mogu da kažem da sam, evo od pre tri meseca, ponovo ona stara", kazala je Alanis (47).

Osećaj kao da si pod vodom

Na njene promene ponašanja, kako je kazala, umeli su da joj olako savetuju da ode da prošeta ili da će posle malo sna sve biti drugačije. Međutim, ona smatra da postporođajna depresija nije uopšte naivna i nije jedan od onih problema koje je lako rešiti.

U najgorim trenucima, opisala je da se osećala kao da je pod vodom ili poliven naftom.

Vlasnica "Gremi" nagrada i ranije je bez problema govorila o mentalnom zdravlju, kako joj je trebalo mnogo godina da se uz stručnu pomoć oporavi od trauma koje su je pratile zbog slave i muzičke industrije za koju kaže da je i "gora od filmske".

"Koristila sam lekove i bilo me je mnogo puta sramota zbog toga. Ali shvatila sam da me to održava u životu i sada nemam apsolutno osećaj krivice zbog toga. Kada je nešto potrebno uraditi, onda to i uradite", poručila je Alanis u razgovoru za Today, još jednom podsećajući da je važno javno govovriti o problemima mentalnog zdravalja, bez predrasuda i da nije sramota zatraži pomoć stručnih lica.

Osim planiranih nastupa, Alanis je za sada uradila dva zvanična video spota, za singlove sa novog albuma "Reasons I Drink" i "Smiling", u pripremi je spot za "Ablaze", gde se pojavljujue njena porodica, muž Soulej i njihovo troje dece.

Mjuzikl posvećen albumu "Jagged Little Pill"

Prošle godine obeležen je jubilej, 25 godina od izlaska albuma "Jagged Little Pill", koji i dalje važi za jedan od najprodavanijih svih vremena. 

EPA/ANGEL COLMENARES

Na sceni sa akterima mjuzikla "Jagged Little Pill"

Tim povodom, premijerno je na Brodveju decembra prošle godine izveden mjuzikl "Jagged Little Pill" prema njenim hitovima.

Ni Alanis nije odolela, pa se i ona oprobala u glumačkom poslu. Tumačila je Boga u ženskom obliku u satiričnoj naučno-fantastičnoj avanturi “Dogma" Kevina Smita, ali je bila prisutna i na malom ekranu, u serijama "Nip/Tuck”, "Weeds" i "Seks i grad”.

Komentari (0)

Magazin