Poznati

Uma Turman: Abortus je bio najteža odluka, ali mi je ta odluka omogućila da postanem majka kakva sam htela da budem

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

22/09/2021

-

21:48

Uma Turman: Abortus je bio najteža odluka, ali mi je ta odluka omogućila da postanem majka kakva sam htela da budem
AP/Evan Agostini - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Američka glumica Uma Turman otkrila je "najmračniju tajnu" iz svoje mladosti u otvorenom pismu, koje je uputila nakon što američki Vrhovni sud nije do sada reagovao i po hitnom postupku zaustavio primenu zakona u Teksasu (zakon je stupio na snagu 1. septembra), a kojim se zabranjuje abortus nakon šest nedelja trudnoće, prenosi Yahoo Entertainment.

Zvezda kultnog filma "Petparačke priče", naime, otkrila da je abortirala kada je bila u kasnim tinejdžerskim godinama jer u to vreme, kako je navela, nije bila u mogućnosti da obezbedi dom za dete i jer je želela da stvori uslove da ima decu kada bude "spremna da to uradi na pravi način".

Ona je danas mama ćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa Itanom Houkom, a ima i ćerku Lunu s bivšim verenikom Arpadom Busonom.

"Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i delim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje dece, koji su moj ponos i moja radost", navela je glumica i dodala da se nada će ta tajna koju sada deli, a koja je na nju ostavila dubok ožiljak, baciti zračak svetlosti i dopreti do žena i devojaka koje možda osećaju sramotu i ne mogu da se zaštite.

Niko namerno ne odlazi na taj sto...

"Uveravam vas da niko namerno ne odlazi na taj sto... Abortus koji sam imala kao tinejdžerka bila je najteža odluka u mom životu, i danas u meni izaziva bol i tugu, ali bio je to put ka životu punom radosti i ljubavi koji sam iskusila. Odlika da ne zadržim trudnoću u to doba, omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam želela da budem", istakla je Uma.

Prema njenim rečima, zakon koji važi u Teksasu je još jedno "diskriminatorsko oruđe protiv onih koji su ekonomski ugroženi, a često i protiv njihovih partnera".

"Žene i deca iz bogatih porodica zadržavaju sva prava na izbor, pri tome se suočavaju sa tek malim rizikom. Tužna sam što se zakon orkeće protiv građana, stvarajući nove probleme i kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju decu o kojoj ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle da imaju u budućnosti", napisala je Turman.

Pismo podrške završila je rečima podrške:

"Svima vama, ženama i devojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su besne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno telo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: `Vidim vas. Budite hrabre. Lepe ste. Podsećate me na moje ćerke`".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin