Poznati

Sandra Bulok priznala da je jedva preživela stres nakon provale u njen dom: Mislila sam da ću umreti

Komentari

Autor: Insider

02/12/2021

-

22:48

Sandra Bulok priznala da je jedva preživela stres nakon provale u njen dom: Mislila sam da ću umreti
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska glumica Sandra Bulok javno je priznala da je jedna preživela ekstremnu anksioznost i posttraumatski stresni poremećaju, sa čime se suočavala dugo nakon što je preživela pljačku koja se dogodila u njenom domu 2014. godine.

U novoj epizodi "Red Table Talk" (emitovan na Facebook Watch, razgovor vodili Džejda Pinket Smit, Vilou Smit i Adrijan Banfild Noris), Bulok je opisala traumatično iskustvo i posledice koje je ono ostavilo na njeno zdravlje.

"Stvar je postala toliko ozbiljna, da sam mislila da ću umreti, ako ne zatražim pomoć", kazala je Bulok, a prenosi Insider.

Skrivala sam se u ormaru

Glumica je navela da je do provale došlo posle niza stresnih situacija, te da je upravo stres uzeo svoj danak, zbog čega je i shvatila da treba da potražiti stručnu pomoć, ali i da isproba psihoterapijsku metodu EMDR koja ponekad može rešiti dugotrajne i teške probleme u nekoliko terapijskih sastanaka.

"U moju kuću je provaljeno dok sam bila u njoj. Skrivala sam se u ormaru i govorila sebi da se to neće dobro završiti", ispričala je Bulok.

Prema njenim rečima, sve se dogodilo oko jedan po ponoći 8. juna 2014, kada je čula glasno lupanje u domu, zbog čega je ustala i potom u hodniku ugledala čoveka obučenog u tamnu odeću, izvesnog Džošuu Korbeta. Ona tada nije znala, ali je progonitelj danima pre toga vrebao i čekao ispred kuće, a te noći je i uspeo da se uvuče.

Međutim, Bulok je uspela da zaključa vrata spavaće sobe i pozove policiju, koja je brzo stigla i uhvatila provalnika.

"Bila je to jedna od tih noći kada Luis (usvojeni sin) nije bio sa mnom. Te je večeri naša dadilja rekla da će ga odvesti u svoj stan, koji se nalazio niz ulicu, jer sam ja te večeri kasnije stigla", kazala je Bulok.

Kosa je počela da mi opada

Od tog dana, kakao je navela, više nikada nije bila sama kod kuće, a njeno telo i duh su se "slomili".

"Dva dana kasnije otišla sam na dodelu Oskara, a dan kasnije me je ugrizao otrovni pauk. Kosa je počela da mi opada. Pomislila sam: `Koji se đavo događa?!` Nakon što se dogodila ta provala, morala sam samoj sebi reći: `Ako se ne izvučem iz ovoga, umreću`", priznala je Bulok.

Prema njenim rečima, znala je sedeti u svojoj kući u Nju Orleansu i čitati magazin, ali je pri svakom okretanju stranice nesvesno ispuštala težak uzdah.

"Osećala sam teskobu, iako sam bila na mestu na kom želim biti, i iako sam radila tačno ono što sam želela, svejedno sam osećala ekstremnu anksioznost. Nakon toga sam otišla na terapiju, jer su te stvari jednostavno morale prestati", istakla je ona, dodajući da se dešavalo i da počne nekontrolisano jecati iz "suludog razloga".

Motiv da potraži pomoć predstavljala je i svest da je samohrani roditelj - nije želela da njeno dete upija njene strahove i traume i to u periodu koji je za njega najvažniji. Uz Luisa i Lejlu, koju je usvojila nešto kasnije, danas se oseća mnogo bolje.

Podsetimo, Korbet je osuđen pošto je provalio u dom Sandre Bulok, dan pošto joj je u pismu iskazao ljubav. Dobio je trajnu zabranu prilaska glumici, a do 2017. se nalazio u ustanovi za mentalno zdravlje, a godinu kasnije se ubio nakon petosatnog sukoba s policijom.

Komentari (0)

Magazin